Kundcase

Kunstverket

B2C e-handelsplattform byggt i DynamicWeb Swift, 

med visuell konst konfigurator och automatik

 

 


Konstverket Galleri har sedan grundandet 1989 arbetat med förmedling av nordisk samtidskonst av hög kvalitet. Konstverket Galleri har som syfte att främja grafik och andra verk på papper genom att skapa och främja utställningar som visar de främsta konstnärer i Norden.

Utmaning

Konstverket hade en äldre plattform där det fattades många viktiga funktioner.

Redan på första mötet med Mennt togs det beslut om att göra en en del förbättringar och optimera samt snygga till siden. Dock kåande vi snabbt av Kunstverkets höga ambitionsnivå och det tog därför snabbt beslut om att de skulle byta till en helt ny DynamicWeb Swift lösning. 

Konstverkets befintliga sida hade ingen bra sökfunktion och filtrering fungerade inte. Ofta fick de upp felmeddelande när de försökte uppdatera sidan. Det var svårt att hitta produkter och svårt att underhålla sidan. 

Hela sidan behövde uppdateras med ett mer modernt uttryck och Kunstverket önskade ett online galleri och butik i samma stil som deras fysiske galleributik i hjärtat av Oslo. 

 

Lösning

Ny Dynamicweb Swift e-handel med inbyggt visuell konfigurator

Vi flyttade över allt på en ny DynamicWeb Swift där man får en färdig lösning som sen anpassas efter kundens önskemål. Fördelen med det är dels att man har mycket färdigt att jobba med, via tillgång till färdiga mallar men också att alla funktioner redan finns. 

Som något extra valde vi att ta in en tredjeparts leverantör för att integrera en visuell konfigurator som gör det möjligt för kunderna att se olika konstvärk i sitt eget hem, genom att enkelt ladda upp en bild av rummet. Vi kunde ha kodet den själva men för att bespara kunden för onödig extra konsult tid var detta en optimal och snabb lösning. 

Vi har automatiserat så mycket som möjligt för att underlätta för både Kunstverket och deras kunder. En funktion är att det automatisk tillkommer en 5 % konstskatt i Norge på alla konstverk över 2000 kroner. Detta framgår nu automatisk på kundernas orderbekräftelse och behöver ingen manuell handläggning längre. 

Se den visuelle konfiguratorn

Resultat

Kunstverket hade en vision om att skapa ett online galleri i samma stil som deras fysiske. Detta har verkligen lyckats. Det är enkelt för dem att underhålla e-handeln och uppdatera med nya konstverk, ramar och olika varianter tack vara den indbyggda automatiken.  

Kunderna uppskattar den visuelle konfiguratorn som låter dem se ett konstverk i deras eget hem, genom enkelt att ladda upp en bild. En annan uppskattat funktion är möjligheten för att filtrera konstverk efter vilken teknik de är skapat med. 

Nästa steg för Kunstverket är att bygga in ännu flera sök och filtreringsmöjligheter, till exempel på storlekar. 

 

Nyfiken på att se mer?

Då hittar du mycket mer information kring vår nöjda kund här:

Se flere kundcase